L O A D I N G

Ustvarjalna sem že od malih nog. Tečaj oblikovanja z glino in srednja fotografska šola sta že v mojih najstniških letih pokazala, da me vleče v ustvarjalne vode. V veliko veselje mi je tudi delo z otroki, zato sem postala vzgojiteljica, bila nekaj časa zaposlena v vrtcu in nato začela pogrešati glino.

Glina. Moja najstniška ljubezen, tista prva, ki je ne pozabiš nikoli. Tudi jaz je nisem, zato ji zadnje desetletje v Yingarni posvečam vso svojo poslovno pozornost. Tečaju oblikovanja gline iz najstniških let sem dodala izobraževanja in številne ustvarjalne ure v svoji delavnici. In zdaj sem tu, kjer lahko predajam svoje izdelke, znanje in navdušenje tudi na druge. Vse izkušnje iz vrtca so mi danes zelo v pomoč pri mojih dogodivščinah z malimi (in velikimi) otroki na mojih delavnicah.

Umetnost vozlanja (makrame) se je glini v Yingarni pridružila kasneje, čeprav je bila »z mano« že od malih nog. Vozljala je že moja mama, zato imam na to ročno spretnost in prijetne večere ob košarah z vrvjo res lepe spomine. Kri ni voda in ta  starodavna arabska umetnost je postala tudi del mojega vsakdana in moja druga strast.

Obožujem Makedonijo in Kruševo, mesto, kjer se je ustavil čas. Navdušuje me umetnost Avstralije, umetnost Aboriginov. In Afrika, zaradi nje sem pričela oblikovati luči. Takšnih, kot sem jih videla tam, pri nas nisem našla in sem si jih pač naredila.

In še …

Imam alergijo na enoličnost, privlači me vse, kar je drugačno. Rada se potapljam, smučam na snegu in vodi, rada se smejim, plešem v paru, ljubim morje, sonce in veselje.

Tako, to sem jaz. Veselim se vašega klica, pošte ali obiska.

Tanja Zajc
+386 (o)41 414 673
yingarna.tz@gmail.com
Stritarjeva cesta 2, 1290 Grosuplje, Slovenija

Lonec lončarja hvali.

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana

Dve leti sem kukala skozi fotografski objektiv in to znanje mi danes prav pride.

Srednja vzgojiteljska šola Trebnje

Po izobrazbi sem vzgojiteljica, vse izkušnje prav pridejo na delavnicah zmalimi in velikimi otroki.

Osnovni tečaj oblikovanja keramike / 1993

Moj prvi stik s keramiko v najstniških letih pri keramičarki, kiparki in oblikovalki Danici Žbontar.

Tečaj oblikovanja keramike na vretenu / 2010

Pri lončarki in unikatni oblikovalki Nives Kovačič sem se na individualnem tečaju izučila veščine oblikovanja keramike na vretenu.

Obnovitveni tečaj oblikovanja keramike / 2010

Ko sem se odločila za samostojno podjetniško pot, sem obnovila svoja znanja pri keramičarki, kiparki in oblikovalki Danici Žbontar.

Malo tega, malo onega

Unikatnost

kreativnost

Drugačnost

prijaznost

srčnost

dolgčas